Lazar Jovanović fudbaler Radničkog novac donirao za lečenje Vasilija

Lazar Jovanović fudbaler Radničkog novac donirao za lečenje Vasilija

Maestralnom igrom, sjajnim pogotkom i još boljom asistencijom u duelu protiv Partizana, Lazar Jovanović prvotimac Radinčkog iz Niša, izborio se za epitet najboljeg igrača drugog kola Mozzart Bet Superlige. Osim što je demonstrirao sjajno fudbalsko umeće na terenu, u saradnji sa kompanijom Mozzart još jednom je dokazao da humanost postaje sinonim Mozzart Bet Superlige

Kao generalni sponzor Superlige, kompanija Mozzart u svakom kolu najboljem igraču donira 50.000 dinara, a Lazar Jovanović je odlučio da ovaj iznos usmeri za lečenje malog Vasilija (Fondacija Budi Human).

Svojom igrom inspirisani Jovanović doveo je Partizan u situaciju da do poslednjih sekundi utakmice strepi od poraza, kao i da već u drugom koluMozzart Bet Superligeprospeprve bodove. Pomenuti učinak ujedno je i zasluženo članu Nišlija doneo privilegiju da se okiti prvom osmicom u superligaškim izveštajima Mozzart Sporta.  Jovanoviću je pogodak protiv crno-belih bio drugi od februarskog debija na Čairu upravo u susretu sa istim rivalom, a kuriozitet je da je prvenac postigao u majskoj pobedi nad TSC-om (2:0) koja se potom ispostavila kao slavlje vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencije.

“Naravno da prija biti izabran za najboljeg igrača kola. Ipak, zasluge ne idu samo meni, nego kompletnoj ekipi. Pokazali smo još u prvom kolu protiv Zvezde da možemo da igramo sa svakim. Tada rezultat (0:4, prim. aut) prema mom mišljenju nije bio realan, ali neke šanse koje nismo iskoristili protiv Zvezde jesmo protiv Partizana i eto, stigla je nagrada. Osim plakete drgo mi je što mogu i da pomognem jer ima toliko dece kojima je potrebno lečenje, malo skrećem sa teme ali u državi neke pare ne idu gde treba, poput rijalitija i sličnog. Meni je jako drago što ovih 50.000 dinara ide za lečenje jednog deteta, a s druge strane lepo i od Mozzarta što je došao na ovu ideju i čast mi je što mogu da doprinesem”  istakao je Jovanović.

Plaketu i ček koji je Jovanović preosledio Fondaciji Budi Human za lečenje malog Vukana uručio je Milan Maravić, predstavnik kompanije Mozzart koja će posle svakog kola donirati 50.000 dinara u humanitarne svrhe, a najbolji igrač te runde dobiće priliku da pomenutu sumu opredeli za ustanovu za koju smatra da joj je pomoć najpotrebnija. Za igrača meseca spremili smo donaciju od 100.000 dinara, a tokom sezone u Mozzart Bet Superligi očekuju vas još brojna prijatna iznenađenja.